26 Kasım 2010 Cuma

HAŞHAŞLI KATMER



Malzeme:
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı su
250 gr.tereyağı
1 su bardağı beyaz haşhaş



Un ve tuz bir kap içerisine elenir. Su azar azar ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır.
Hamur ele yapışmamalıdır.
Üzeri bir bezle örtülerek oda sıcaklığında 30-40 dakika kadar dinlendirilir.


Hamur dinlendikten sonra 25 beze yapılır. Yapılan her beze 40 cm.çapında oklava ile açılır. Yağ eritilir. Açılan bezelere fırça ile yağ













sürülür ve bir kaşık kadar haşhaş serpilir.

Her yufka ikiye katlanır ve rulo yapılır. Daha sonra gül şekli verilerek buzdolabında 30 dakika kadar bekletilir.
Buzdolabından aldıktan sonra merdane yardımıyla 1/2 cm. kalınlığında açılarak teflon tavada her iki tarafı kızarana kadar pişirilir. Kahvaltılıklarla sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.



Katmeri yapan:Bedia İzgialp Günay
Fotoğraflar: Esma Tanglay

1 yorum:

  1. Ellerinize sağlık. Çok severim biz sade olarak yapıyoruz ama bu şekilde de çok güzel oluyor kayınvalidemde yapıyor...

    YanıtlayınSil

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.