30 Kasım 2010 Salı

NOHUTLU PİLAV


Malzeme:
1 su bardağı pirinç
1 çay bardağı nohut
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı et suyu
tuz
pirinci ıslamak için;
2 su bardağı sıcak su
1/2 limon suyu
tuz
Pirinç yıkanarak sıcak su ile ıslatılır. limon suyu ve tuz ilave edilerek bir saat kadar ıslı kalır. Diğer taraftan akşamdan ıslatılan nohut pişirilir ve kabukları ayıklanır. Pirincin suyu süzülür. Tereyağı eritilerek etsuyu ilave edilir. Pirinç ve tuz ilave edilir. Pirinç suyunu çektikten sonra ocak söndürülür ve tencerenin üzerine kağıt havlu konur. Pilav demlendikten sonra Bir kasenin içine daha küçük bir kase ters olarak konur ve pilav kaseye doldurulur. Ters çevrilerek üzerindeki küçük kase kaldırılır. Kasenin yerine sıcak halde nohut konur ve servis yapılır.
Pişiren:Bedia İzgialp Günay
Fotoğraf İ Bedia İzgialp Günay

1 yorum:

  1. Ellerinize sağlık, çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.