23 Kasım 2010 Salı

MAKARNALI BÖREK


Tarifini Eylem'in mutfağı blogundan aldığım ve kızkardeşimin yaptığı, Elif Püren'in fotoğraflandırdığı, makarnalı börek Eylem'in dediği gibi su böreği tadında, gayet lezzetli bir börek.

Kızkardeşim tarifi aynı şekilde uyguladı. 500 gr.makarna kullanarak 30x30 kare cam tepside uyguladığı için biraz fazla yüksek olmasına rağmen oldukça lezzetliydi. Bu ebatlar için 250 gr. makarna kullanılırsa daha iyi sonuç alınır sanıyorum.

Malzeme:
2 ad.yufka
1 paket kelebek makarna
1 yumurta
500 gr.peynir(lor veya kaşar rendesi ile karıştırabilirsiniz)
bol miktarda maydanoz
3 yemek kaşığı tereyağı


Harcı için;
3 ad.yumurta
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
tuz

Makarna az tuz ve kaynamış suda haşlanır. Suyunu süzdükten sonra sıcakken tereyağı ilave edilir. Tereyağı eriyene kadar karıştırılır.
Diğer taraftan peynir çatalla ezilir. Yıkanıp ince kıyılan maydanoz ile karıştırılır. Maydanozlu peynir makarnanın içine konup karıştırılır.
Yumurta,yağ,süt ve tuz ile sıvı harç hazırlanır. Küçük fırın tepsisini yağladıktan sonra yufkanın bir tanesi dışarı taşacak şekilde tepsiye yerleştirilir. Üzerine makarnanın yarısı konur. Sıvı harç kaşıkla üzerine gezdirilerek ıslatılır. Yufkanın kenarları makarnanın üzerine kapatılır. İkinci yufka yine kenarları taşacak şekilde diğer yufkanın üzerine yerleştirilir. Makarnanın diğer yarısı üzerine döşenir. Sıvı harçtan 2 yemek kaşığı ayrılır ve kalan makarna üzerine dökülür. Yufkanın taşan kenarları makarna üzerine kapatılır. Ayrılan sıvı harca 1 yumurta kırılarak yufka üzerine dökülür. 180 derecedeki fırında pişirilir.
Afiyet Olsun.

Uygulama: Bedia İzgialp Günay
Fotoğraf: Elif Püren Günay

1 yorum:

  1. afiyetler olsun arkadaşım.begendigine sevindim.seninde ellerine saglık.

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.