22 Kasım 2010 Pazartesi

İMAMBAYILDI

Malzeme:
12 ad.topak patlıcan
1 baş sarımsak
1 ad.kuru soğan
5 kaşık domates sosu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz


Patlıcanlar alacalı soyulup yıkanır ve suda bekletilir. Sarımsaklar ayıklanır. Soğan küp doğranır. Domates,soğan,tuz ve sarımsak harmanlanır. Patlıcanlar güveçe dizilir. Üzerine harmanlanan soğan ilave edilir. Yağ gezdirilerek kısık ateşte patlıcan yumuşak bir hal alana kadar pişrilir.






Afiyet Olsun
Yemeği pişiren: Bedia İzgialp Günay
Fotoğraf:Esma Tanglay

1 yorum:

  1. ellerine saglık ve geçmiş bayramın kutlu olsun.

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.