11 Aralık 2010 Cumartesi

PASKALYA POĞAÇA

1
Malzeme:
2 su bardağı ılık süt
1 çay kaşığı yaş maya
4 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 ad.yumurta akı
1 fiske tuz
aldığı kadar un
İçi için:
peynir
Üzeri için:
1 ad.yumurta sarısı
beyaz haşhaş
Ilık süt ile maya eritilir. Şeker eklenir ve karıştırılır. Sıvıyağ ilave edilir. Yumurta akı ve tuz eklenerek karıştırılır. Azar azar un ilave edilerek hamur kıvamı elde edilir. Fırın 30 derecede 10 dakika ısıtılıp kapatılır. Hamur sönmüş fırına sürülüp 30 dakika bekletilir. Mayası gelen hamurun içine peynir konup şekil verilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür, haşhaş serpilerek 180 derecedeki fırında pişirilir.

Afiyet Olsun.
Hazırlayan:Selva Kavvasoğlu İzgialp
Fotoğraflar: Esma Tanglay

1 yorum:

  1. Ellerinize sağlık, çok güzel çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılar

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.