22 Şubat 2011 Salı

DAMLA SAKIZLI MUHALLEBİ




Malzeme:
3,5 su bardağı süt
1 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı pirinç unu
1/2 su bardağı şeker
nohut büyüküğünde damla sakızı
1 çay kaşığı vanilya




Derin bir kap içerisine mısır nişastası,pirinç unu ve şeker konur, vanilya ilave edilir. Süt azar azar eklenekrek karıştırılır. Orta ısıdaki ocakta sürekli karıştırılır. Kıvamı koyulaşınca ocak kısılır ve 4 dakika daha pişirilir. Bu arada karıştırmaya devam edilir. Ocaktan aldıktan sonra mikserle 3 dakika çırpılır. Kaselere pay edilir. Ilıdıktan sonra buzdolabında 25-30 dakika bekletilir. Üzerine arzuya göre tarçın, hindistan cevizi, çikolata teneleri, çekilmiş fındık,fıstık vs. serpilerek servis yapılır.


Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve çok iştah açıcı görünüyor.

    Saygılarımla.

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.