23 Şubat 2011 Çarşamba

MERCİMEKLİ KARNABAHAR


Malzeme:
1 ad. karnabahar
1 su bardağı yeşil mercimek
1/2 limon suyu
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı zerdeçal
kuru dereotu
sarımsaklı yoğurt
Karnabahar çiçekleri sapından ayrılır ve yıkadıktan sonra az suda 15 dakika haşlanır. Diğer taraftan mercimek yıkanarak bol suda haşlanır. Mercimekler piştikten sonra limon suyu,köri,zerdeçal ve yağ ilave ederek 5 dakika daha pişirilir. Karnabaharlar 4 ayrı servis tabağına alınır. Üzerine mercimekler paylaştırılır. Sarımsaklı yoğurt ve dereotu ilave edilerek servis yapılır.
Afiyet Olsun.

1 yorum:

  1. Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.