26 Şubat 2011 Cumartesi

YILDIZ ŞEHRİYELİ BİBER DOLMASI


Malzeme:
10 ad. dolmalık biber
1/2 su bardağı yıldız şehriye
250 gr.kıyma
1 ad.kuru soğan
3'er dal kıyılmış maydanoz ve dereotu
(kuru dereotu da kullanabilirsiniz)
1 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz-yenibahar-karabiber-muskat cevizi
su
kurutulmuş biber
Rendelenmiş soğan,kıyılmış maydanoz,dereotu ve kıyma karıştırılır.Karabiber,az miktar muskat cevizi rendesi, yenibahar ve tuz ilave edilir. Şehriye ve 1 fincan su ilave edilerek iç harcı hazırlanır. Biberler ayıklanır ve yıkanır. İçlerine sıkı olmayacak şekilde harç doldurulur. Kuru biberler sıcak su ile ıslatılır. Dolmalar ıslanan ve yumuşayan biberlerle kapatılır. Tencereye dizilir ve beline kadar su ilave edilir. yağ ve tuz eklenerek orta ısıdaki ocakta kaynatılır. Kaynadıktan sonra ocak kısılır. 45 dakika sonra

ocaktan alınır.Suyu boşaltılır. Sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
İri doğranmış domateslerle de kapak yapabilirsiniz.
Tarif: Sofra dergisi şubat 2011 sayısı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.