16 Şubat 2011 Çarşamba

KEPEKLİ YUFKA EKMEĞİ



Malzeme:
2,5 su bardağı beyaz un
2,5 su bardağı kepekli un
2 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
Açmak için 1 su bardağı kadar un
Malzeme ile hamur yapılarak 2 saat dinlendirilir. 25 ad. beze yapılarak ilk yapılan beze hamur açılacak yer unlanarak oklava ile açılır. Aralarına un serpilerek tüm bezeler açılır ve teflon tavada iki tarafı kızarına kadar pişirilir.




Ekmekler, tepsi içerisine konur ve üzeri örtülür. Yemeden önce her iki tarafı ıslatılarak sofra bezi ile sarılır. 5 dakika sonra ekmek katlanarak servis yapılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.