20 Şubat 2011 Pazar

PATATES ÇORBASI

Malzeme:
5 su bardağı sade su
1 büyük patates
1 çorba kaşığı kepekli un
1 ad.kuru soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 yumurta sarısı
2 ad. tavuk göğsü

Tavuk göğsü yıkanarak soğan ile birlikte 3-4 bardak su ile haşlanır. Haşladıktan sonra süzülür ve tavuklar didilir.
Diğer taraftan patatesler yıkanır soyularak küp doğranır ve sade su ile haşlanır. Didilen tavuk ve tavuk suyu ilave edilir. Bir kasede un ve yumurta sarısı karıştırılır. Kaynamakta olan çorbadan bir kepçe alarak unlu yumurtaya azar azar ilave edilir ve karıştırılır. Karışım Kaynamakta olan çorbaya azar azar akıtılır ve karıştırılır. 4-5 dakika kaynadıktan sonra tencere ocaktan alınır ve üzerine zeytinyağı gezdirilerek pul biber ilave edilir.
Sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.