Malzeme:
3 ad.kereviz
1 ad.havuç
1 ad.patates
1 su bardağı bezelye konservesi
1 ad.kuru soğan
1 su bardağı portakal
1 ad.limon suyu
tuz
Bezelye haşlanır. Kereviz, patates,havuç,soğan soyulur ve küp doğranır. Kerevizin yeşil yaprakları da doğranır. Tümü yıkanarak düdüklü tencereye konur. Bezelye,zeytinyağı, limon suyu ve portakal suyu ilave edilir. Üzerini kaplayacak kadar su ilave edilir ve tencerenin kapağı kapatılır. Yüksek derecede ısıdaki ocağa konur. Düdüklünün kapağındaki pim yukarı çıktıktan sonra ocak ısısı kısılır ve 8 dakika sonra tencere ocaktan alınır.
Basıncı sona erdikten sonra tencerenin kapağı açılır tuz ekilir ve ılıdıktan sonra servis tenceresine boşaltılır. Ilık veya soğuk servis yapılır. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.