27 Şubat 2011 Pazar

PORTAKALLI KEREVİZ


Malzeme:
3 ad.kereviz
1 ad.havuç
1 ad.patates
1 su bardağı bezelye konservesi
1 ad.kuru soğan
1 su bardağı portakal
1 ad.limon suyu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz


Bezelye haşlanır. Kereviz, patates,havuç,soğan soyulur ve küp doğranır. Kerevizin yeşil yaprakları da doğranır. Tümü yıkanarak düdüklü tencereye konur. Bezelye,zeytinyağı, limon suyu ve portakal suyu ilave edilir. Üzerini kaplayacak kadar su ilave edilir ve tencerenin kapağı kapatılır. Yüksek derecede ısıdaki ocağa konur. Düdüklünün kapağındaki pim yukarı çıktıktan sonra ocak ısısı kısılır ve 8 dakika sonra tencere ocaktan alınır.
Basıncı sona erdikten sonra tencerenin kapağı açılır tuz ekilir ve ılıdıktan sonra servis tenceresine boşaltılır. Ilık veya soğuk servis yapılır. Afiyet olsun

1 yorum:

  1. Your blog is great你的部落格真好!!
    If you like, come back and visit mine: http://b2322858.blogspot.com/

    Thank you!!Wang Han Pin(王翰彬)
    From Taichung,Taiwan(台灣)

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.