Malzeme:
500 gr. çiğ tel kadayıf
250 gr. iri çekilmiş ceviz içi
100 gr tereyağı
Şerbeti için;
3,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Kadayıftan bir tutam alınarak içerisine ceviz konur ve rulo yapılarak sarılır. Yağlanmış cam tepsi içerisine konur. Sarma işlemi bittikten sonra sarmaların üzerine az eritilen tereyağı birer tatlı kaşığı konur.
Diğer taraftan şeker ve su 5 dakika kaynatılır limon suyu ilave edilerek 2 dakika daha kaynatılır. Şerbet ve sarmalar ılık halde iken sarmaların üzerine şerbet gezdirilir. Sarmalar şerbeti çektikten sonra servis yapılır.
Afiyet olsun.
Ne kadar çok severim. Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyorlar.
YanıtlaSilSaygılarımla.
teşekkür ederim Fuat Bey.
YanıtlaSil