Malzeme:
1 ad. ekmek hamuru
su
Kızartma yağı
Şurubu:
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Şurup malzemesi tencereye konur ve kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Fırından alınan ekmek hamuru sulandırılarak boza kıvamına gelene kadar yoğurulur. Yağ kızdırılır. Hamur ele alınır ve avuç içinde sıkılır. Yağlanmış kaşık ile sıkılan hamur alınır ve kızartılır. Kızartılan lokmalar şurup içine atılır. İkinci grup kızartılana kadar şurupta kalır. Şuruptan alınır ve sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Mutfakta Vesile Esimek var.
Ellerine saglik canim.cok nefis.ne güzelde parliyor.
YanıtlaSilSevgiler