29 Ekim 2011 Cumartesi

BENEDURABİRİZ



Malzeme:

6 ad.domates

300 gr.kuzu kaburga

4/3 çay bardağı pirinç

1 yemek kaşığı zeytinyağı

2 diş sarımsak

kuru nane

tuz

1 su bardağı su



Kaburga haşlanır. Üzerine yağ ilave edilir ve kavrulur. Üzerine kabukları soyulup küp doğranan domatesler ilave edilir. Domatesler piştikten sonra 1 su bardağı su ilave edilir ve 1-2 taşım kaynatılır. Pirinç yıkanır ve ilave edilir.Pirinç pişerken sarımsaklar ezilir ve kuru nane ile birlikte pişen yemeğe eklenir. Yemek ocaktan alınır ve sıcak olarak servis yapılır.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.