Malzeme:
2 kg.topak patlıcan (55 ad.)
2 avuç sönmemiş kireç
2 kg.şeker
1 paket damla sakızı
Patlıcanlar soyulur.Kireç, su ile sulandırılır ve bekletilir. Daha sonra durulan su bir tencereye boşaltılır ve üzerine 1 yemek kaşığı kadar kireç atılır. Patlıcanlar bu suyun içine konur ve 1,5 saat kadar kireçli suda bekletilir.
Diğer taraftan bir tencerede su kaynatılır. Patlıcanlar iyice yıkanır ve kaynayan suda 1-2 taşım kaynatılıp tencere ocaktan alınır. Patlıcanların suyun içinde ılınması beklenir.
Bir başka tencereye şeker konur üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave edilip kaynatılır. Kaynayan şekerli suyun içerisine ılıyan patlıcanlar elle iyice sıkılarak konur ve kaynatılır. Reçel kıvamına geliince içerisine karanfil, damla sakızı ve dilimlenmiş 1/2 limon atılır 5 dakika daha kaynatılarak ocaktan alınır ve soğuduktan sonra kavanoza konur.
Afiyet olsun.
Mutfakta Vesile Akdağcık Esimek var.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.