13 Ekim 2011 Perşembe
BEYPAZARI YAPRAK SARMASI
Malzeme:
100 kadar asma yaprağı
1 su bardağı pirinç
1 ad.kuru soğan
2 ad. taze soğan
100 gr. kıyma
1/2 demet maydanoz
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
tuz-karabiber
Asma yaprakları kaynayan suda haşlanır. Diğer taraftan yıkanan pirince kıyılmış soğan, maydanoz, tuz, karabiber,salça ve kıyma ilave edilip harmanlanır. yaprakların sap kısımları kesilir ve üzerine iç harç konur.Önce üstü sonra kenarları kapatılıp rulo yapılır. Tenceye dizilir. Üzerine su ve sıvıyağ konur. Isıya dayanıklı bir porselen tabak kapatılır ve kaynadıktan 25 dakika sonra ocaktan alınır. Suyu süzülür ve sıcak halde servis yapılır.
Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
bu sarmalar ne kadar güzel olmuş böyle.. ellerinize sağlık. çok nadiren yapabiliyorum yaprak sarmasını. genelde nişantaşı pazarından gidip alıyorum :)
YanıtlaSil