25 Ekim 2011 Salı

TAHİNLİ KEK



Malzeme:

3 ad.yumurta

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı şeker

1 su bardağı + 3 yemek kaşığı tahin

1 çay bardağı sıvıyağ

1 paket kabartma tozu

2 su bardağı un

1 su bardağı ceviz



Yağ ve şeker karıştırılır. Yumurta çırpılıp yağ ve şekere ilave edilir. Yoğurt, kabartma tozu, un ve 3 kaşık tahin eklenir ve karıştırılır. Cam fırın tepsisine konur ve üzerine 1/2 bardak tahin gezdirilir. Ceviz iri kıyılarak serpilir ve buzdolabında 1 saat bekletilir.

Önceden ısıtılan 170 derecedeki fırında 40 dakika pişirilir.

Soğuduktan sonra dilimlenir ve üzerine kalan 1/2 su bardağı tahin ve ceviz serpilerek servis yapılır.


Afiyet olsun.







Mutfakta Bedia İzgialp Günay var


























2 yorum:

  1. ellerine sağlık canım benim tarif de kesinlikle öneririm harika oluyor sevgiler

    YanıtlayınSil

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.