30 Ekim 2011 Pazar

YEŞİL MERCİMEKLİ ERİŞTE ÇORBASI



Malzeme:

1 kase ev eriştesi

1 kase yeşil mercimek

1 yemek kaşığı domates salçası

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 su bardağı etsuyu

2 ad.domates

kuru nane



Mercimek yıkanarak suda pişene kadar haşlanır. Diğer taraftan domateslerin kabukları soyulup doğranır ve az su ile pişirilir. Domates salçası sulandırılarak ilave edilir. Pişirmeye devam edilir. Suyu çekildikten sonra zeytinyağı ilave edilir. Az kavrulur ve 7 bardak su ve 1 bardak etsuyu ilave edilir. Su kaynadıktan sonra ev erişteleri eklenir. Erişteler pişmeye yakın mercimek ilave edilir birlikte kaynatılır. Erişteler piştikten sonra üzerine kuru nane eklenir ve ocaktan alınır. Sıcak olarak servis yapılır.


Afiyet olsun.




Mutfakta Songül Döğücü var.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.