6 Ekim 2011 Perşembe

TEZEL HANIMIN LOR TATLISI


Malzeme:
750 gr.tatlı lor
1,5 çay bardağı un
1 ad.yumurta
1 çorba kaşığı irmik
1 paket kabartma tozu

Şurubu:
2,5 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
1 çay kaşığı limon suyu

Malzeme ile hamur yapılıp iyice yoğrulur. Un miktarı önemli olduğu için klasik çay bardağı ölçü olarak kullanılmalıdır. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanır ve hafif yassılaştırılarak 1'er cm ara ile fırın tepsisine dizilir (24 ad). Üzeri koyu renk olana kadar fırında pişirilir.
Kurabiyeler soğuduktan sonra su ve şeker 3-4 dakika kaynatılır ve limon suyu ilave edilir. Kaynayan şuruba 6-7 ad. lor kurabiyesi atılır ve 5 dakika kaynatıp kevgirle alınır. Kabarıp şişmesi, şurubu iy çekip çekmediği konrol edilir ve servis yapılır.
Afiyet olsun.

Mtfakta Tezel Özkaran Uçaker var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.