14 Ekim 2011 Cuma
KABAK TATLISI
Malzeme:
1/2 kg. Mantaş kabağı
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı su
5-6 ad.karanfil
Üzeri için:
tane ceviz
kaymak
Kabak doğranıp dilimlenir. Yıkadıktan sonra su, şeker ve karanfil ile birlikte yayvan bir tencereye konur. Kabaklar yumuşak bir hal alınca ocaktan alınarak cam fırın tepsisine dizilir, üzerine şurubu ilave edilir
ve 10 dakika fırınlanır. Soğuduktan sonra servis tabaklarına alınır. Üzerine tane ceviz ve kaymakla birlikte servis yapılır.
Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.