27 Mart 2010 Cumartesi

CİBRİKALI TAVUK



Malzeme:
1 paket kemiksiz tavuk but
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı cibrika
tuz - karabiber
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı sirke


Tavuk butları bol su ile yıkanarak sirkeli,unlu suda 15-20 dakika bekletilir. Tekrar yıkanır ve süzgece alınarak suyun süzülmesi sağlanır. Tuzlanır ve teflon tavaya alınır kapağı kjapatılır,kısık ateşte pişmeye bırakılır. Tavuklar suyunu salıp çekmeye başlarken karabiber ve cibrika ilave edilir. Zeytinyağı eklenir. Suyunu çekip her iki taraf kızardıktan sonra sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.

2 yorum:

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.