14 Nisan 2010 Çarşamba

MOZAİK PASTA


Malzeme:
1/2 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı kakao
150 gr.tereyağı
2 paket pötibör bisküvi

Mantosu;
80 gr.bitter çikolata
4 çorba kaşığı krema
pasta şekeri

Şeker ve kakao karıştırılır.Süt ilave edilir ve 1-2 taşım kaynatılır. Tereyağı ilave edilir ve ocaktan alınır, soğumaya bırakılır. Kırık parçalar halinde bisküviler soğuyan Karışıma ilave edilir.
Diğer taraftan alüminyum folyo büyük ve derin bir kaseye yayılır. Bisküvili karışım kasenin içine boşaltılır. Buzdolabında 2 saat bekletilir.
İki saat sonra benmaren eritilen çikolataya krema ilave edilir ve üzerine dökülür. Tekrar buzdolabında bir saat kadar bekletilir. Üzerine pasta şekeri veya antep fıstığı rendesi serpilir. Kesilip soğuk servis yapılır.
Afiyet Olsun.

2 yorum:

  1. Esma Hanım elinize sağlık.Mozaik pasta nbenimde çok sevdiğim lezzetlerden.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim Mine Hanımcığım, sizin mozaikpastanız da nefis görünüyor.Sevgiler:))

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.