17 Şubat 2011 Perşembe

TEL KADAYIF SARMASI




Malzeme:

500 gr. çiğ tel kadayıf

250 gr. iri çekilmiş ceviz içi

100 gr tereyağı




Şerbeti için;

3,5 su bardağı toz şeker

3 su bardağı su

1 tatlı kaşığı limon suyu




Kadayıftan bir tutam alınarak içerisine ceviz konur ve rulo yapılarak sarılır. Yağlanmış cam tepsi içerisine konur. Sarma işlemi bittikten sonra sarmaların üzerine az eritilen tereyağı birer tatlı kaşığı konur.



Önceden ısıtılan 170 derecedeki fırında sarmaların altı ve üstü kızarana kadar fırınlanır.


Diğer taraftan şeker ve su 5 dakika kaynatılır limon suyu ilave edilerek 2 dakika daha kaynatılır. Şerbet ve sarmalar ılık halde iken sarmaların üzerine şerbet gezdirilir. Sarmalar şerbeti çektikten sonra servis yapılır.


Afiyet olsun.








2 yorum:

  1. Ne kadar çok severim. Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyorlar.

    Saygılarımla.

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.