18 Nisan 2009 Cumartesi

ANNEM USULÜ FIRIN TAVA


Malzeme:
1 kg. kuşbaşı kuzu eti
4 orta boy domates
1 orta boy patates
1 adpatlıcan
3 ad. köy biberi
1 baş sarımsak
1 çorba kaşığı kekik
1 yemek kaşığı zeytinyağ
karabiber-kimyon
tuz
Kuşbaşı et yıkanır ve düdüklü tencereye konur. 2 su bardağı su ilave edilir. Kimyon, karabiber ve tuz konup düdüklü tencerede 15 dakika pişirilir. Diğer taraftan patates soyulur küp doğranır ve yıklanır. Süzgece konup tuzlanır. Patlıcan alacalı soyulur küp doğranıp yuıkanır. Süzgece alınır ve tuzlanır. Biberler küçük doğranıp yıkanır. Bir tencereye kızartmalık yağ konur. Patates, patlıcan ve biberler az kızartılır. Cam fırın tepsisine düdüklüden çıkarılan etler serilir. Üzerine kızartılan patates, patlıcan ve biberler serilir. Soyulmuş yıkanmış sarımsaklar ilave edilir. Domatesler soyulur küp doğranır ve tepsiye serilir. en üste kekik serpilir, zeytinyağ gezdirilir ve alüminyum folyo ile kaplanıp 200 C derecedeki fırına sürülür. Piştikten sonra sıcak servis yapılır.
Annemin yaptığı çok lezzetli bir fırın tavadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.