28 Nisan 2009 Salı

ZEYTİNYAĞLI BAKLA


Malzeme:
1 kg. taze bakla
1 demet taze soğan
1 ad.kırmızı kapya biber
1 çay bardağı zeytinyağı
1 demet dereotu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 limon suyu
1 su bardağı su
tuz
Üzerine:
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
Baklalar ayıklanır uçları ve yandaki kılçıkları alınır , ortadan ikiye kesilir ve bol su ile yıkanır. Baklalar iyice yıkanıp süzgeçte süzülür. Tuz ve limon suyu ile harmanlanır. Taze soğan ayıklanıp yıkanır ve ince doğranır. Zeytinyağı tencerede kızdırılır ve soğanlar kavrulur. Üzerine baklalar ilave edilir. Baklalar suyunu salıp çekince, yıkanmış ve küçük doğranmış kapya biberler konur. Üzerine şeker serpilir. Zeytinyağ ve su gezdirilerek ilave edilir. Suyu kaynadıktan sonra yaklaşı 1 saat kısık ateşte pişirilir. Diğer taraftan sarımsak rendelenir ve yoğurtla karıştırılır. Servis tabağına alınan baklanın üzerine konur. Yıanmış doğranmış dereotu ile servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.