27 Nisan 2009 Pazartesi

BİFTEK SARMASI


Malzeme:
8 parça biftek
4 ad. kırmızı biber
2 çorba kaşığı haşlanmış ıspanak
küçük bir kalıp kaşar
1 ad. havuç
tuz
kızarma yağı
iplik



Havuçlar kazılır parmak uzunluğunda kesilerek haşlanır. Biftekler inceltilir ve tuzlanır. Kırmızı biberle közlenir, kabukları soyulur ve ikiye bölünür. Kaşar parmak uzunluğunda 8 ad. dilimlenir. İnceltilen biftekler ekmek tahtasına açılır üzerine közlenmiş biberlerden bir parça yerleştirilir. Haşlanmış havuç, haşlanmış ıspanak ve kaşar dilimi koyup sarılır. Kızartırken dağılmaması için iplik ile sarılıp bağlanır. Tavaya az kızartmalık yağ konur. Sarılan biftekler tavaya atılır her tarafı iyice kızardıktan sonra hağut havlu serilmiş tabağa alınır. Yağın fazlasını bıraktıktan sonra servis tabağına alınıp servis yapılır.




26 nisan(dün) eşimin doğum gününde yaptım. Eşim tarafından oldukça beğeni aldı.

İç malzemesini değiştirip farklı lezzetler de elde edebilirsiniz. Ayrıca salça sosu ekleyip fırınlayabilirsiniz. Yaptığım zaman onları da blogumda görebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.