14 Nisan 2009 Salı

HAMBURGER EKMEĞİ


Malzeme:
5 su bardağı un
1/2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı toz maya
ya da 20 gr. yaş maya
2 ad.yumurta
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 kahve fincanı ılık su
ya da yoğurt suyu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
çörek otu - susam
Süt ılıtılır maya sütle eritilir. Unun ortası havuz gibi açılır. 1 bütün yumurta ve yumurta akı konur. Yoğurt, sıvıyağ ılık su (ya da yoğurt suyu) , şeker,tuz ve mayalı süt karıştırılıp una ilave edilir ve hamur yapılır. Derin bir kabın içinde olan hamurun üzeri havlu ve bir kapakla kapatılıp ılık bir ortamda yaklaşık 3-4 saat kadar bekletilir (mayasının gelmesi beklenir). Mayası gelince 12 parçaya bölünerek her bir hamur parçası avuç içinde yuvarlanarak yağlı kağıt konmuş fırın tepsisine aralıklı yerleştirilir ve 15 dakika kadar daha bekletilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve susam ile çörekotu serpilir. 180 C derecedeki fırında pişirilir.
İçerisine hamburger köftesi, kornişon,ketçap ve mayonez koyup servis yapabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.