Malzeme:
1 çay bardağı kuskus
1 ad.tavuk göğsü
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 fincan un
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağ
1 çorba kaşığı sirke
tuz-karabiber-kimyon
kuru nane
2 su bardağı tavuk suyu
3 su bardağı sade su
1 ad. soğan
Tavuk göğsü, 2,5 su bardağı su , soğan , tuz, karabiber ile düdüklü tencerede haşlanır. Tavuk haşlandıktan sonra süzgeçte süzülür. Suyu çorbada kullanılmak üzere çorba tenceresine konur. Tavuk didilir. Un 3 bardak soğuk su ile (Tavuk suyu soğuk ise tavuk suyu ile ) karıştırılır. Sürekli Karıştırarak 10 dakika kadar birlikte pişirilir ve tavuk suyuna ilave edilir. Kuskus serperek tencereye konur ve kuskus pişene kadar kaynatılır. Kimyon eklenir. Didilmiş tavuk ve haşlanmış nohut eklenir. Sirke ve rendelenmiş sarımsak konur 4-5 dakika kadar kaynatılır ve ocak söndürülür. Diğer taraftan tavada yağ kızdırılır ve kuru nane kavrulup çorbanın üzerine yavaşça gezdirilir. Sıcak servis yapılır.
22 Nisan 2009 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.