
4 ad. kemer patlıcan
1 su bardağı pirinç
100 gr.kuzu eti
1 ad.kapya kırmızı biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı dolma fıstığı
tuz-karabiber
kızartma yağı
limon suyu
Pirinç yıkanır tuz ve limon suyu ilave edilir ılık su ile soğuyana kadar ıslatılır. Kuzu eti küçük kuşbaşı doğranır, yıkanır ve tuz, karabiber, az su ve az yağ ilave edilip pişirilir.Patlıcanlar alacalı soyulup yıkanır. 2-3 mm.kalınlığında uzunlamasına doğranır. Kenar kısımları küp şeklinde doğranır. Kurutulup tuzlanır ve kızartılır. Kağıt havlu üzerine konur ve patlıcanların fazla yağı alınır. En son küp şeklinde doğranan patlıcanlar kızartılır.

Özel günlerde ve ya konuklarınıza sunacağınız şık ve lezzetli bir pilavdır.
(Biftek sarması ve Çevirmeyi eşimin doğum gününde yapmıştım,
Patlıcanlı çöp kebap, salatalar ve doğum günü pastasını da ilk fırsatta ekleyeceğim)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.