29 Nisan 2009 Çarşamba

MAKLUBİ ( ÇEVİRME )

Malzeme:
4 ad. kemer patlıcan
1 su bardağı pirinç
100 gr.kuzu eti
1 ad.kapya kırmızı biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı dolma fıstığı
tuz-karabiber



kızartma yağı


limon suyu



Pirinç yıkanır tuz ve limon suyu ilave edilir ılık su ile soğuyana kadar ıslatılır. Kuzu eti küçük kuşbaşı doğranır, yıkanır ve tuz, karabiber, az su ve az yağ ilave edilip pişirilir.Patlıcanlar alacalı soyulup yıkanır. 2-3 mm.kalınlığında uzunlamasına doğranır. Kenar kısımları küp şeklinde doğranır. Kurutulup tuzlanır ve kızartılır. Kağıt havlu üzerine konur ve patlıcanların fazla yağı alınır. En son küp şeklinde doğranan patlıcanlar kızartılır. Kızartma işlemi bittikten sonra uzun patlıcanların üst kısmı tencerenin ortasına gelecek şekilde kenarına doğru dizilir. Tencerenin orta kısmında boşluk bırakılarak dizilir. Tencerenin tamamını kapladıktan sonra tencerenin orta kısmına etler ilave edilir. Etlerin kenarlarına kızartılan küp şeklindeki patlıcanlar serpilir. Pirinç süzgeçte süzülür. Patlıcanların üzerine konur. Kırmızı kapya biberler ince doğranıp pirincin üzerine konur. Tuz ve 2 su bardağı su veya etsuyu ilave edilir. patlıcanların fazla kısımları pirincin üzerine kapatılır. Suyunu çekince üzerine kağıt havlu konur ve 10 dakika demlendirilir. Demlendikten sonra tencerenin üzerine servis tabağı kapatılarak tencere ters çevrilir. Dolma fıstığı kavrulur ve pilavın üzerine konur. Sıcak servis yapılır.

Özel günlerde ve ya konuklarınıza sunacağınız şık ve lezzetli bir pilavdır.
(Biftek sarması ve Çevirmeyi eşimin doğum gününde yapmıştım,
Patlıcanlı çöp kebap, salatalar ve doğum günü pastasını da ilk fırsatta ekleyeceğim)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.