20 Nisan 2009 Pazartesi

FASÜLYE KAVURMA


Malzeme:
1/2 kg. taze fasülye
3 ad. yumurta
1 ad.kırmızı biber
1 ad.kuru soğan
tuz-karabiber
kimyon
2 çorba kaşığı zeytinyağ
Fasülye ayıklanıp doğranır iyice yıkadıktan sonra derin bir tencereye su koyup fasülyeler haşlanır (arzu edilirse düdüklü tencerede de haşlanabilir).
Fasülye haşlandıktan sonra süzgece konur ve süzülür. Avuç içine alınıp iki el ile kalan su iyice sıkılır. Diğer taraftan soğan küp doğranır yağda kavrulur. Suyu sıkılan fasülyeler ve küçük doğranmış kırmızı biberler ilave edilir birlikte kavrulur. Karabiber, tuz ve kimyon ilave edilir. Yumurtalar üzerine kırılır ve yumurtalar iyice dağılana kadar karıştırılır. Yumurtalar piştikten sonra sıcak servis yapılır.
Soslu süs biberi turşusu ile servis yapılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.