21 Nisan 2009 Salı

PEKMEZLİ UN HELVASI


Malzeme:
1 su bardağı un
2,5 su bardağı pekmez
2,5 su bardağı süt
100 gr. tereyağ
2 çorba kaşığı kırık fındık
Bir tencerede yağ eritilir ve un pembeleşene kadar kavrulur. Süt ılıtılır, süte pekmez ilave edilir ve kavrulan una azar azar akıtılırken diğer yandan da ahşap kaşıkla un sütü iyice çekene kadar sürekli karıştırılır. Sütü çekince ocak södürürlür. Tencerenin kapağını kapatılır ve 5 dakika dinlendirilir. Helva silikon pasta kalıplarına knup servis tabağına ters çevrilir. Üzerine ve helvanın çevresi fındıklarla süslenip sıcak ve ya ılık olarak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.