19 Nisan 2009 Pazar

DÜĞME KURABİYE


Malzeme:
3 su bardağı un
100 gr.margarin
¾ su bardağı sıvı yağ
1 yumurta
3 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı kaşığı karbonat
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı kakao
Mantosu;
1 yumurta akı
3 çorba kaşığı toz şeker

Oda sıcaklığında margarin, elenerek ortası havuz gibi açılan un ile yoğrulur. Yumurta , karbonat, sıvıyağ ve vanilya konur iyice yoğrulur. 30 dakika dinlendirilir. Hamur ikiye bölünür. Yarısına kakao ilave edilip yoğrulur. Hamurlar ceviz büyüklüğünde 30 eşit parçaya bölünür. 20 parçası avuç içinde yuvarlanarak şekil verilir. Sade ve kakaolu 10’ar adet parça ikiye bölünür. Şekil verilen sade hamurların üzerine küçük kakao parçaları şekil verilerek ve kakaolu parçaların üzerine de küçük sade hamurlar eklenir. Yumurta akına bulanıp şekere batırılır. Yağlı kağıt konmuş fırın tepsisine 2cm.den az olmamak şartıyla dizilir. 150 C derecedeki önceden ısıtılmış fırında 15-17 dakika pişirilir. Soğuduktan sonra servis yapılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.