Malzeme:
5 ad.kabak
250 gr.kuşbaşı koyun eti
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 su bardağı haçlanmış nohut
1 ad.domates
2 çorba kaşığı zeytinyağ
1/2 kahve fincanı pirinç
2 ad.sivri biber
1/2 ad.kırmızı taze biber
3 diş sarımsak
1 ad.limon suyu
tuz-karabiber-kimyon
Kuşbaşı et tuz,karabiber,kimyon ilave ederek kendi suyu çekene kadar pişirilir. Zeytinyağ ve
küp doğranmış soğan ilave edilip kavrulur. Kabaklar kazınır. uzunlamasına ortadan ikiye kesilir. Yan olarak (verev) dilimlenir ve tuzlanıp bekletilir. Yıkadıktan sonra tenceredeki etlere ilave edilir. Rengi değişince üzzerine sıcak halde 2 su bardağı su konup 30 dakika kadar pişirilir. Haşlanmış nohut ilave edili Limon suyu ve rendelenmiş sarımsak konur 6-7 dakika daha kaynatılır. Ocak söndürülür.Üzerine kuru nane serpildikten sonra servis yapılır. Arzu edilirse üzerine yoğurt konulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.