25 Nisan 2009 Cumartesi

FASÜLYE BÖREĞİ ( KAYGANA )

Malzeme:
1/2 kg. taze fasülye
6 ad.yumurta
1 ad. kırmızı biber
4 ad.taze soğan
1 diş sarımsak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz-karabiber

Fasülye ayıklanıp uzunlamasına doğranır ve haşlanır. Fasülye haşlandıktan sonra süzgeçte süzülür. Diğer taraftan taze soğan yıkanıp doğranır. Yağ genişçe bir tavada kızdırılır ve soğanlar kavrulur. Üzerine sarımsak rendelenir. Kırmızı biber küçük doğranıp soğanlara ilave edilir. Süzgeçteki fasülyeler ilave edilir ve ahşap kaşıkla karıştırılır. Yumurtalar bir kase içerisine konur tuz ve karabiber ekilerek çırpılır ve fasülyeye akıtılır. Altı ve üstü kızarana kadar pişirilip sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.