Malzeme:
1/2 kg. taze fasülye
6 ad.yumurta
1 ad. kırmızı biber
4 ad.taze soğan
1 diş sarımsak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz-karabiber
Fasülye ayıklanıp uzunlamasına doğranır ve haşlanır. Fasülye haşlandıktan sonra süzgeçte süzülür. Diğer taraftan taze soğan yıkanıp doğranır. Yağ genişçe bir tavada kızdırılır ve soğanlar kavrulur. Üzerine sarımsak rendelenir. Kırmızı biber küçük doğranıp soğanlara ilave edilir. Süzgeçteki fasülyeler ilave edilir ve ahşap kaşıkla karıştırılır. Yumurtalar bir kase içerisine konur tuz ve karabiber ekilerek çırpılır ve fasülyeye akıtılır. Altı ve üstü kızarana kadar pişirilip sıcak servis yapılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.