30 Nisan 2009 Perşembe

DOĞUM GÜNÜ PASTASI

Malzeme:
5 yumurta
2 kahve fincan un
1 kahve fincanı buğday nişastası
2 kahve fincanı şeker
1 limon kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı limon suyu
1/2 kahve fincanı su
1/2 çay kaşığı tuz
2 ad.muz
Kreması; 2 paket Dr.Otker pasta kreması
2 çorba kaşığı hindistan cevizi
Islamak için;
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 çorba kaşığı muz likörü
Yumurta akları ve sarıları ayrı ayrı kaplara konur. Yumurta aklarına sarının karışmamasına dikkat edilir. Yumurta sarılarına şeker ve limon suyu ilave edilerek oldukça kısık ateşte 5 dakika kadar mikserle çırpılarak yarı pişirilir.
Limon rendesi ilave edilip bırakılır. Diğer taraftan tuz ve yumurta akları karlaşana kadar çırpılır (mikserin çırpıcıları yumurta sarılarını çırptıktan sonra temizlenmelidir. Yoksa aklar istenildiği gibi karlaşmaz). Yumurta sarılarına 1 fincan su ilave edilip karıştırılır. Elenmiş un ve nişasta konur ahşap kaşıkla karıştırılır. Bu karışıma yumurta akları ilave edilir. Ancak karışana kadar ahşap spatula ile karıştırılır. Daha fazla karıştırılmamalıdır. (Daha fazla karıştırılırsa istenilen sonuç alınmaz). Fırça ile yağlanmış ve unlanmış yağlı kağıt konmuş düdüklü tencereye harç dökülür ve kapağı kapatılır ve oldukça kısık ateşte bir saat pişirilir. Bir saat sonra ocak söndürülür. Tencerenin kapağı açılır. Pastanın kenarları ince bir bıçak yardımı ile tencereden ayrılır. Ters çevirerek tencereden çıkarılır. Pandispanya soğuduktan sonra dört eşit parçaya bölünür. Pasta kreması, üzerindeki tarife göre hazırlanır. Pudra şekeri, muz likörü ve su karıştırılır. Pandispanyanın alt parçası fırça yardımı ile şekerli- likörlü suyla ıslatılır, pasta tabağına ters çevrilerek konur ve üst tarafı da şekerli-likörlü su ile ıslatılır. Muzlar ince dilimle halinde dilimlenir. Islatılan pandispanyanın üzerine Pasta kreması konur, hindistan cevizi serpilir ve dilimlenen muzlar dizilir. Pandispanyanın 2. parçası ıslatılarak üzerine kapatılır üst kısmı ıslatılır. Üzerine krema yayılır,hindistan cevizi serpilir ve muz dilimleri dizilir. Diğer iki parça da aynı şekilde ıslatılıp üzerine krema konur, hindistan cevizi serpilir ve muz dilimleri konur. Son katı da yerleştirdikten sonra, üzeri ve kenarları krema ile kaplanır, hindistan cevizi serpilir. Muz dilimleri kenarlarına ve pastanın çevresine dizilir.
Kakao ve oda sıcaklığında margarin karıştırılır. Pasta sıkma torbası yardımı ile üzerine doğum günü mesajı yazılır. Buzdolabında en az 30 dakika bekletilerek mumları konup doğum günü kutlanır.
Eşime doğum gününde yaptığım pasta ;-))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.