9 Mart 2011 Çarşamba

BALLI ZENCEFİLLİ LİMONATA



Malzeme:
4 ad.limon
1 çay bardağı bal
4 cm. taze zencefil
8-10 yaprak nane
4 su bardağı su

Limon kabukları beyazlarına çok girmeden soyulur. Zencefil soyulur. Bal, zencefil, 5-6 ad.nane yaprakları ve limon kabuğu rondo ya da bilenderde iyice çekilir. Limonların suyu sıkılıp ilave edilir ve bal iyice eriyene kadar karıştırılır. Su ilave edilir ve süzgeçle süzülür. Sürahiye boşaltılır. Üzerine nane yaprakları konur. Oda sıcaklığında veya buz ilave edilerek içilir.

Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.