3 Mart 2011 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR



Malzeme:
4 ad.ayıklanmış enginar
2 ad.havuç
1 ad.kuru soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
dereotu-tuz

Havuçlar soyulur ve küp doğranır.. Enginarlar ve soğan da küp doğranır. Düdüklü tencereye konur ve üzerine 1,5 su bardağı su ilave edilir. Kapağı kapatılır orta ısıda basıncı oluşana kadar beklenir. Düdüğü çıkınca ocak kısık ısıya alınır. 10 dakika sonra ocaktan alınır. Düdüklü tencerenin basıncı sona erdikten sonra kapağı açılır. Tuz ve zeytinyağı ilave edilir. Ilıdıktan sonra servis tenceresine alınır. Üzerine dereotu koyduktan sonra servise sunulur.,

Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. evet özlenen sebze vakti geldi herhalde pazarda görmeye başladık .ellerinize sağlık.sevgiler

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.