13 Mart 2011 Pazar
PEYNİRLİ BÜYÜK POĞAÇALAR
Malzeme:
2,5 su bardağı un
1 çay bardağı süt
1 çay kaşığı aktif kuru maya
1 ad. yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı esmer şeker
1/2 kahve fincanı ılık su
İçi için:
beyaz peynir ve maydanoz
Üzeri için:
çörekotu ve yoğurt
Süt ılıtılır ve maya eritilir. 10 dakika bekletilir. Oda sıcaklığındaki yumurta ve yoğurt karıştırılır. Tuz,şeker,ılık su ve sıvıyağ ilave edilir.
Mayalı süt ilave edilir. Un elenerek azar azar eklenir ve yumuşak bir hamur yapılır. Hamur mayası gelene kadar ılık bir ortamda bekletilir. Mayası geldikten sonra portakal büyüklüğündeki bezeler yapıp içerisine maydanozlu beyaz peynir koyup şekil verilir. Üzerine yoğurt sürülür ve çörekotu konur. Önceden ısıtılan 175 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Ilık veya soğuk olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.