1 Mart 2011 Salı

SÜRPRİZ KURABİYE


Malzeme:
125 gr.margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı şeker
1/2 çay kaşığı tuz
3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı sirke
Kreması:
4 yemek kaşığı irmik
1 su bardağı süt
2 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı kakao
Krema pişirilir. Bir tarafa bırakılır.
Yoğurt ve şeker karıştırılır. Oda sıcaklığında margarin, sıvıyağ,tuz ve kabartma tozu ile sirke karıştırılır. Un ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve içli köfte gibi açılır. İçine krema konur ve kapatılır. 175 derecedeki fırında pembeleşene kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Aşçı: Bedia İzgialp Günay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.