16 Mart 2011 Çarşamba

YOĞURTLU MADIMAK


Malzeme:
1 kase kuru madımak
1 kuru soğan
1 çorba kaşığı bir salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay bardağı pilavlık bulgur
üzeri için:
1 kase yoğurt
3 diş sarımsak
kırmızı pul biber
Yazın toplanıp kurutulan madımak yıkanaraak haşlanır. Üzerine yıkanan bulgur ilave edilir. Diğer taraftan Küp doğranan soğan, sulandırılan salçalar ilave edilerek pişirilir. Madımaklı bulgura ilave edilir. Birlikte 4-5 dakika kaynatılır. Sarımsaklı yoğurt ve kırmızı pul biberle sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. madımagı bir türlü sevemedim.eşimin anneanesi yapar ama bana agır geliyor nedense.ellerine saglık.

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.