14 Mart 2011 Pazartesi

YEŞİL MERCİMEKLİ BULGURLU KURUTULMUŞ PATLICAN DOLMASI


Malzeme:
10 ad.kurutulmuş patlıcan
1 su bardağı nohut
1 demet maydanoz


1 çay bardağı yeşil mercimek
10 tatlı kaşığı pilavlık bulgur
1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
2 ad.domates
2 servis kaşığı zeytinyağı

Terbiyesi için:
4-5 diş sarımsak
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çorba kaşığı kuru nane

Yazdan kurutulan patlıcanlar yıkanır ve yumuşak bir hal alana kadar sıcak su ile ıslatılır. Nohut ve mercimek ayrı ayrı haşlanır. Bulgur yıkanır. Salçalar eklenip karıştırılır. Domates doğranır. Kıyılan maydanoz eklenir. Zeytinyağı ilave edilir. Haşlanan yeşil mercimek ve nohut ilave edilerek karıştırılır ve patlıcanlar bir parmak kadar eksik kalacak şekilde doldurularak tencereye dizilir. Toprak ağırlık konur. Üzerini kaplayacak kadar su eklenir ve kaynadıktan sonra ocak kısılır. 30 dakika sonra rendelenmiş sarımsak, kuru nane ve nar ekşisi ilave edilir. 10 dakika birlikte kaynamaya devam eder. Patlıcanlara çatal batırarak pişip pişmediği kontrol edilir. Suyu süzülür ve sıcak olarak servis yapılır.



Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.