10 Mart 2011 Perşembe

BULGUR ÇORBASI




Malzeme:
3 yemek kaşığı tuzsuz domates salçası
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 çay bardağı pilavlık bulgur
2 lt.su
tuz- kuru dereotu



Tuzsuz domates salçası sulandırılarak tencereye alınır ve pişirilir. Üzertine 2 lt. su ilave edilerek kaynatılır. Bulgur yıkanır ve süzülür. Kaynayan salçalı suya eklenir. Ara sıra karıştırılarak bulgur pişene kadar kaynatılır. Bulgur piştikten sonra zeytinyağı ve tuz ilave edilir. Ocaktan alınır ve üzerine kuru dereotu serpilerek sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.