7 Ağustos 2011 Pazar

ALMAN PASTASI


Malzeme:
4 ad.yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un



Kreması: 2 su bardağı süt
3,5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı şeker
limon rendesi

Üzerine:
pudra şekeri

Yumurta sarı ve akları ayrılır. Yumurta sarılarına şeker ilave edilip çırpılır. Yumurta akları ayrıca çırpılır ve sarılara ilave edilir. Yağ ilave edilir. Elenen un, kabartma toz ve vanilya karıştırılıp yumurtalara eklenir. Hepsi birlikte karıştırılarak kalıba konur. Önceden ısıtılan 150 derecedeki fırında 20 dakika kadar pişirilir. Üzeri pembeleşmeden fırından alınmalıdır.
Pişen pandispanya soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra ortadan ikiye kesilir.
Diğer taraftan una şeker ilave edilir ve süt azar azar üzerine akıtılır ve karıştırılır. Limon rendesi ilave edilir. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir.
Pandispanyanın 1. kat üzerine kreması döşenir. Üzerine diğer yarısı kapatılır. En üste pudra şekeri elenir.
Afiyet olsun
Mutfakta Bedia İzgialp Günay var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.