7 Ağustos 2011 Pazar
ALMAN PASTASI
Malzeme:
4 ad.yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
Kreması: 2 su bardağı süt
3,5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı şeker
limon rendesi
Üzerine:
pudra şekeri
Yumurta sarı ve akları ayrılır. Yumurta sarılarına şeker ilave edilip çırpılır. Yumurta akları ayrıca çırpılır ve sarılara ilave edilir. Yağ ilave edilir. Elenen un, kabartma toz ve vanilya karıştırılıp yumurtalara eklenir. Hepsi birlikte karıştırılarak kalıba konur. Önceden ısıtılan 150 derecedeki fırında 20 dakika kadar pişirilir. Üzeri pembeleşmeden fırından alınmalıdır.
Pişen pandispanya soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra ortadan ikiye kesilir.
Diğer taraftan una şeker ilave edilir ve süt azar azar üzerine akıtılır ve karıştırılır. Limon rendesi ilave edilir. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir.
Pandispanyanın 1. kat üzerine kreması döşenir. Üzerine diğer yarısı kapatılır. En üste pudra şekeri elenir.
Afiyet olsun
Mutfakta Bedia İzgialp Günay var.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.