Malzeme:
2 ad. ızgara tavalık tavuk parçası
1 su bardağı pirinç
su- tuz
1 çorba kaşığı zeytinyağı
pirinci ıslamak için:
1/2 limon
sıcak su
tuz
Tavuk parçaları yıkanır ve donması için buzluğa konur.Pirinç yıkanarak tuz, sıcak su ve limon suyu ile ıslatılır. Su soğuduktan sonra pirinç süzülür ve üzerinden su geçirilir. Zeytinyağı tencereye konur pirinç ilave edilir. Az kavurduktan sonra 1 su bardağı su ilave edilir ve pirinç piştikten sonra demlenmesi için üzerine kağıt havlu konup bekletilir.
Pilav demlenirken tavuklar buzluktan alınır ve jülyen kesilir. Teflon tavaya konur ve orta ısıda pişirilir. Suyunu salıp çektikten sonra kendi yağı ile kızardıktan sonra servis tabağına konan pilav üstine tavuklar serpiştirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun
Mutfakta Bedia İzgialp Günay var
tam benlik ellerine sağlık,afiyet şeker olsun.
YanıtlaSil