8 Ağustos 2011 Pazartesi

PİZZA





Malzeme:

2 su bardağı süt

küçük 1 paket yaş maya

1 su bardağı sıvıyağ

4 yemek kaşığı şeker

1 fiske tuz

1 yumurta akı

aldığı kadar un



Üzeri için:

Siyah ve yeşil zeytin

sosis


sucuk

kaşar

mısır


Hamur malzemesi ile hamur yapılarak mayasının gelmesi beklenir.Mayası gelen hamur ikiye ayrılır. Herbiri büyük yuvarlak borcama yayılır.Çekirdekleri ayıklanan zeytinler, sosis, sucuk, mısır ve kaşar rendesi ilave edilir.Önceden ısıtılan 170 dereceki fırında pişirilir. Sıcak servis yapılır.

Afiyet olsun

Mutfakta Selva Kavvasoğlu İzgialp var

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.