18 Ağustos 2011 Perşembe

PATLICAN ÇORBASI



Malzeme:

1 bostan patlıcan

1 ad.kuru soğan

2 parça tavuk (baget)

2 çorba kaşığı un

kırmızı kapya biber

2 yemek kaşığı zeytinyağı

tuz-karabibiber

kırmızı toz biber


1 yemek kaşığı zeytinyağı ile küp doğranan soğan sotelenir.Un ilave edilerek kavrulur. Kabuğu soyulan ve küp doğranan patlıcan ve küp doğranan tavuk parçaları ilave edilir.

Kırmızı kapya biber de küp doğranarak ilave edilir. Sıcak su ilave edilir ve pişirilir. Tuz ve karabiber eklenir. Çorba piştikten sonra tavada kızdırılan yağ içerisine kırmızı biber konur ve çorbaya ilave edilerek sıcak servis yapılır.

Afiyet olsun.

Bugün mutfakta Bedia İzgialp Günay var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.