10 Ağustos 2011 Çarşamba

PORTAKALLI ENGİNAR






Malzeme:

4 ad.enginar

1 ad.havuç

1 ad.patates

2 yemek kaşığı bezelye

1 ad.kuru soğan

2 diş sarımsak

1,5 yemek kaşığı un

1/2 su bardağı zeytinyağı

1/2 su bardağı portakal suyu

1 ad.limon

1 çay kaşığı toz şeker

2 lt. sıcak su



Üzeri kazılıp küp doğranan havuç, sarımsak ve soğan yağda sotelenir. Un ilave edilir. Birlikte az kavrulur. Üzerine sıcak su ilave edilerek kaynatılır. Diğer taraftan bezelye haşlanır. Kaynayan havuçlara Tuz, şeker, portakal ve limon suyu ilave edilir. Enginarlar eklenir ve enginarlar yumuşak bir hal alınca küp doğranan patates ve bezelye eklenir.Piştikten sonra ılımaya bırakılır. Soğuduktan sonra tabağa alınan enginarların üzerine sebzelerden konur ve servis yapılır.

Afiyet olsun.


Mutfakta Bedia İzgialp Günay var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.