9 Ağustos 2011 Salı

FIRINDA SOSLU TAVUK














Malzeme:

1 paket banvit ızgara tava tavuk

3 adet havuç

1 su bardağı bezelye

1 su bardağı kaşar rendesi

tuz



Üzerine:

1 yemek kaşığı yoğurt

1/2 yemek kaşığı biber salçası

köri

toz hardal

beyaz biber

muskat rendesi



Havuçlar kazılarak küp doğranır ve haşlanır. Ayıklanan bezelyeler haşlanır.Kaşar rendelenir. Herbir tavuk parçasının ortasına haşlanan havuç, bezelye, kaşar rendesi ve tuz konup kapatılıp cam fırın tepsisine dizilir.

Biber salçası sulandırılarak yoğurtla karıştırılır.Köri, toz hardal,beyaz biber ve muskat rendesi ilave edilir. Cam tepsideki tavuklarun üzerine fırça yardımıyla sürülür. 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.


Afiyet olsun



Aşçının notu:Tavuğun yağı yeterli geldiği için ayrıca yağ kullanmadım.


Mutfakta Bedia İzgialp Günay var

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.