Malzeme:
1 paket banvit ızgara tava tavuk
3 adet havuç
1 su bardağı bezelye
1 su bardağı kaşar rendesi
tuz
Üzerine:
1 yemek kaşığı yoğurt
1/2 yemek kaşığı biber salçası
köri
toz hardal
beyaz biber
muskat rendesi
Havuçlar kazılarak küp doğranır ve haşlanır. Ayıklanan bezelyeler haşlanır.Kaşar rendelenir. Herbir tavuk parçasının ortasına haşlanan havuç, bezelye, kaşar rendesi ve tuz konup kapatılıp cam fırın tepsisine dizilir.
Biber salçası sulandırılarak yoğurtla karıştırılır.Köri, toz hardal,beyaz biber ve muskat rendesi ilave edilir. Cam tepsideki tavuklarun üzerine fırça yardımıyla sürülür. 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun
Aşçının notu:Tavuğun yağı yeterli geldiği için ayrıca yağ kullanmadım.
Mutfakta Bedia İzgialp Günay var
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.