6 Ağustos 2011 Cumartesi

HAVUÇLU TARÇINLI KEK




Malzeme:

3 yumurta

2 su bardağı havuç rendesi

2 tatlı kaşığı tarçın

1 su bardağı sıvıyağ

1 su bardağı şeker

2,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu



Yumurta ve şeker çırpılır. Sıvıyağ,tarçın ilave edilir. Un elenir ve kabartma tozu ile eklenip karıştırılır. Kek kalıbına ya da cam fırın tepsisine konur. Önceden ısıtılan 175 derecede 40 dakika pişirilir.


Soğuduktan sonra dilimlenerek servis yapılır.


Afiyet olsun


Mutfakta Bedia İzgialp var.



Not: 1-Kek ve pandispanya pişirirken fırının kapağı ilk 30 dakika hiç açılmamalı.

2-Un elenmeli ve kabartma tozu ile birlikte ya da en son konmalı.

3- Isı ve süre fırına göre değişmekle birlikte mini fırınlarda ısı daha düşük (150 derece)tutulmalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.