12 Ağustos 2011 Cuma

BADEMLİ TAVUK




Malzeme:

200 gr.tavuk göğsü

1 ad.havuç

4 sap yeşil soğan

50 gr.badem

4 çorba kaşığı mısır nişastası

1 çay kaşığı karbonat

1/2 çay bardağı sıvıyağ

1 tatlı kaşığı şeker

2 diş sarımsak

beyaz biber

tuz



Tavuk ince şeritler halinde kesilir. Nişasta, bir tutam beyaz biber ve karbonat ile 1 saat marine edilerek bir tarafa bırakılır. Diğer taraftan bademler sıcak suda bekletilip kabukları soyulur. Derin bir tava içerisine sıvıyağ konur ve marine edilen tavuklar ilave edilir ve sotelenir. Daha sonra delikli kepçe ile alarak yağı süzülür. Başka bir tavaya ezilmiş sarımsak,halka doğranmış havuç ve tavuklar alınır. Üzerine 1 fincan sıcak su, tuz ve şeker eklenir. Nişasta 1 fincan su ile karıştırılarak tavuklara ilave edilir. Bir iki taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınır ve üzerine soğanların sadece yeşil kısımları ve bademler ilave edilerek sıcak servis yapılır.


Afiyet olsun.


Mutfakta Bedia İzgialp Günay var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.